Thea Sikkema

Bio

A super nice member!

Reviews

June 17, 2014

Kahoot was mij totaal onbekend. Ik had geen idee wat ik mij erbij voor moest stellen. Dankzij de enthousiaste verhalen van Chantal en omdat ik een onderwerp moest hebben voor mijn onderzoek heb ik mij in de wereld van Kahoot verdiept. Dankzij internet leerde ik hoe ik de vragen kon activeren. Het leuke aan Kahoot vind ik de enthousiaste reacties uit de klas. Leerlingen vragen vaak of ze nog een keer Kahoot kunnen doen. Het maken van de vragen is even werk, maar het voordeel is dat ik ze steeds opnieuw kan gebruiken. Ik vind Kahoot een heel gebruiksvriendelijke quizz, nu wil ik nog leren hoe de discussie en de survey te gebruiken. Ook het uploaden van foto’s heb ik nog niet gedaan, omdat ik van de laptop elke keer de melding kreeg ‘Sorry, Kahoot! doesn’t support image uploads with this browser’. Ik wil dit nog wel gaan doen, omdat dit de quiz ook aantrekkelijker maakt voor de leerlingen..

June 17, 2014

Een account voor Facebook heb ik al sinds lange tijd. De mogelijkheid om via Facebook te overleggen was mij al bekend van de groep Nederlands. Wat ik in deze minor geleerd heb is dat je met Facebook ook documenten kunt uploaden en zo delen met de andere leden. Qua overleggen vind ik dat je bij Facebook wat makkelijker je hele verhaal kwijt kunt zonder dat er iemand al weer gereageerd heeft. Dit in tegensteling tot Whatt’s App. Voor mij is het verschil tussen Facebook en Whatt’s App dat je iemand laat uitspreken of dat je hem in de rede kunt vallen.

June 17, 2014

Met Whatts app was ik al bekend. Dankzij grote zonen die roepen: ‘mama, het is zo makkelijk’ en het dan op mijn telefoon installeren. En het is inderdaad gemakkelijk. Het werd in de minor door mij gebruikt om te overleggen met het team. Je had direct contact en kreeg bijna meteen antwoord terug. Tenminste, als er iemand online was en tijd had om te reageren. Wat ik lastig vond was dat er zo snel gereageerd werd, dat, hetgene ik aan het typen was, alweer achterhaald was. Het was voor mij een nieuwe manier van omgaan met Whatt’s app waar ik vanwege de directheid wel de voordelen van inzie.

June 17, 2014

Dropbox kende ik al van de studie. Nu gebruikten we het om bestanden uit te wisselen. Het nadeel van Dropbox is dat je op een gegeven moment geen ruimte meer hebt. Daar heb ik met de minor gelukkig geen last van gehad. Ik heb geen verrassende ontdekkingen gedaan bij Dropbox of nieuwe inzichten gekregen. Het is makkelijk om bestanden te delen en het is makkelijk in gebruik.

June 16, 2014

Prezi heb ik gebruikt om ons team te presenteren.. Prezi heeft als voordeel dat je het kort en krachtig kunt gebruiken en als spreker was ik dankzij de afbeeldingen die ik gebruikt heb beter in staat om de grote lijn vast te houden. Prezi mag ik ook graag in de les gebruiken, het geeft mij net de structuur die ik bij de uitleg nodig heb. Dankzij de minor heb ik in korte tijd leren omgaan met de Prezi. Ik had voor de minor al een keer een Prezi gezien en wilde er wel iets meer van weten, maar door de minor kwam het in een stroomversnelling.

June 16, 2014

I have used this tool to share information with my member students. It helped me to stay focused on the subject and the member students had a nice presentation, which I hope they better remember than just a story.

Shelves